| Autor | Wiadomość | 

| vampirek motorowerzysta 
   |   Jak mieć pecha to po całości :(Jak już niektórzy wiedzą z Tematu miałem 11.07 dość nie miłą sytuację w czasie smarowania łańcucha w warunkach polowych (krynica morska) nóżka od moto wpadła mi między płytki chodnikowe i się złożyła w wyniku czego moto mnie przygniotło    Stwierdziłem że coś z noga mam nie w te stronę a że miałem już wracać zaliczyłem po drodze aptekę i zakupiłem dość mocną opaskę stabilizującą kolana, wsiadłem na sprzęta i wróciłem do stolicy.  Oględziny sprzętu: Uszkodzona lewa owiewka, od wewnatrz urwany uchwyt z klinem do chłodnicy naderwane mocowanie kierunkowskazu, pęknięcie pionowe w dolnej części owiewki, Porysowany Dekiel Alternatora, I wgniotka na zbiorniku średnica 2cm głębokość ok 2mm:    Owiewkę jak widać już zdążyłem wyspawać, na deklu wypełniłem rysy, Natomiast pozostało denerwujące wgniecenie zbiornika    coś z tym muszę zmajstrować a nie uśmiecha mi się lakierować zbiornika z powodu tak małego defektu. Oględziny nog :    Jak widać z oględzin zdjeć RTG nic nie wynikło jakby jest wszystko cacy poza tym ze bolało więc wypadałoby ustalić z jakiego powodu boli...  Następnym celem było USG:    I tu niestety wyszło szydło z worka ;/ Zerwane więzadło piszczelowe uszkodzone więzadło przednie nie wiem jak się tam to dokładnie nazywa... tak więc cały dzień latania po klinikach i NFZtach przyniósł mi informacje 6tygodni bez samochodu i motoru w stabilizatorze...    idzie się co najmniej wściec.  Podsumowując w miedzy czasie miałem mieć urlop nad morzem z którego również nici chyba że znajdę sobie kierowce, Moto trzeba poskładać owiewka dziś pojechała do lakierni na dorabianie farby, jutro pewnie szpachlowanie i w okolicach soboty lakier... Problemem jest zbiornik, na początek pójdzie metoda suchego lodu a potem suszarki i sprężonego CO2 na ile się zda się okaże jeśli nic nie da... cóż trzeba się będzie wykosztować na jakąś firmę od wgniotów._________________

Żółta SV650S '99r. Kanarek

| 

| 14 lip 2010, o 16:48 | 

| 

|  | 

| Tomek SV Rider 
   |   Re: Jak mieć pecha to po całości :(Kuruj się, nie nadwyrężaj nogi. Szybkiego powrotu do zdrowia życzę. _________________
 Pozdrawiam!

| 

| 14 lip 2010, o 17:00 | 

| 

|  | 

| Owca007 spamOWCA 
 Lokalizacja: Wrocław i Tłustomosty (granica opolskiego i ślaskiego)
 Moto: BMW + szpera :)
   |   Re: Jak mieć pecha to po całości :(Kurde pogoda zbiera swoje żniwo   . Wracaj do zdrowia tak szybko jak SV   ._________________
 Jak czegoś dusz pragnie to gg 1487770

| 

| 14 lip 2010, o 17:54 | 

| 

|  | 

| Infi Masterka ognisk 
 Moto: Yamaha TDM 850 '01
   |   Re: Jak mieć pecha to po całości :(Jakiś sezon na bardzo pechowe parkingówki     Zdrówka przede wszystkim   _________________
 Raz motór był chory i leżał w łóżeczku.
 I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
 "Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
 i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"

| 

| 14 lip 2010, o 18:08 | 

| 

|  | 

| Synkretyczny89 SV Rider 
   |   Re: Jak mieć pecha to po całości :(Zdrowia życzę, sprzęt się poskłada i będzie gut. Dla mnie trochę za gorąco(30+ stopni) jak na moto, po co katować siebie i moto    Dasz radę  _________________
 sv 650 s K5 - blue sucz

| 

| 14 lip 2010, o 18:10 | 

| 

|  | 

| dzwonek wywrotowiec 
 Moto: BIDA
   |   Re: Jak mieć pecha to po całości :(Kurde kolejny szczęśliwy...  Kuruj się i zdrowiej szybko   _________________

SV650N K3-->SV1000S K3--> GSX-R 1000 K4 --> FZ1N --> BIDA
 mail: dzwonek (at) svforum.pl

| 

| 14 lip 2010, o 18:11 | 

| 

|  | 

| sad SV Rider 
   |   Re: Jak mieć pecha to po całości :(Zdrowiej!!! A co ma pogoda do tej wywrotki podczas smarowania łańcucha?  _________________
 Alembic Essence 5, SV 650S K6 ----> Yamaha FZ1 2006r.

| 

| 14 lip 2010, o 18:11 | 

| 

|  | 

| Bartosz SV Rider 
   |   Re: Jak mieć pecha to po całości :(Zdrowiej. Przy smarowaniu łańcucha masz takie straty jak Tomek przy szlifie    Następnym razem poproś jakąś koleżankę żeby ci przytrzymała moto podczas smarowania łańcucha.  Wtedy cię nie połamie tak i moto będzie całe      Albo oddaj do serwisu żeby nasmarowali   _________________
 Sv 650N K7 Phantom Gray

| 

| 14 lip 2010, o 18:21 | 

| 

|  | 

|   Re: Jak mieć pecha to po całości :(Bartek dzięki nie ma co    ile razy smarowałem i nie było żadnego problemu po prostu pech tak chciał cóż    ogółem muszę jutro wyszpachlować owiewkę i problem jedyny mi zostanie ze zbiornikiem ale postaram się zrobić to bez lakierowania.  Sad ogółem pogoda co ma do tego hmm chyba to że koncentracja szwankuje    i widocznie nie zwróciłem uwagi na to jak stał motor bo może myślałem o tym by wsiąść na maszynę i się trochę ochłodzić temp tego dnia na słońcu była 48Stopni  _________________

| 

| 14 lip 2010, o 19:06 | 

| 

|  | 

| TomK SV Rider 
 Moto: Retro 7 125
   |   Re: Jak mieć pecha to po całości :(Życzę szybkiego powrotu do zdrowia, miałeś jakieś crash pady? _________________
 SV650S K6 YDV -> WR 450F
 http://bikepics.com/members/tomkdgun

| 

| 14 lip 2010, o 19:18 | 

| 

|  | 

|   Re: Jak mieć pecha to po całości :(Miałem Crashe tyle że przy upadku motocykla na bok niewiele się zdały, w przypadku gdy właśnie Crash miażdżył mi nogę a ja jej resztą łamałem owiewkę tak to wyszło chociaż w moim odczuciu są za krótkie więc wytoczę sobie nowe jak już dojdę do zdrowia. _________________

| 

| 14 lip 2010, o 20:51 | 

| 

|  | 

| szydello SV Rider 
 Moto: 636 '03
   |   Re: Jak mieć pecha to po całości :(Zdrowia. _________________
 była  n k4

| 

| 14 lip 2010, o 21:42 | 

| 

|  | 

| ROMEL motorowerzysta 
   |   Re: Jak mieć pecha to po całości :(Zdrowiej... Nie przeginaj z dociążaniem nogi.... bo nie skończy się na 6 tygodniach... A nad morze można - koleją, albo autobusem, busem   ...a na bagaże wózek co byś nie dźwigał...albo walizy z kółkami   PZDR_________________
 CHCIEĆ TO MÓC...
 SUZUKI SV650S K6

| 

| 14 lip 2010, o 22:24 | 

| 

|  | 

| cyrulik SV Rider 
 Moto: SV650S K6i powrót :)
   |   Re: Jak mieć pecha to po całości :(Składaj Siebie i moto  _________________
 SV 650S K6
 "Kiedy wydaje Ci się, że jesteś bardzo dobrym kierowcą, który wie już wszystko o jeździe i drogach, sprzedaj jak najszybciej swój pojazd i nigdy więcej nie siadaj za kierownicą. Cmentarze są pełne grobów bardzo dobrych kierowców".

| 

| 14 lip 2010, o 22:36 | 

| 

|  | 

| lpt mundrek 
 Moto: sv1k/ 748SP
   |   Re: Jak mieć pecha to po całości :(O ja dupie - to trza mieć pecha    kuruj i jedź._________________
 I wy, o których zapomniałem,
 Lub pominąłem was przez litość,
 Albo dlatego, że się bałem,
 Albo, że taka was obfitość...

| 

| 14 lip 2010, o 23:27 | 

| 

|  | 

| matispy motocyklista 
   |   Re: Jak mieć pecha to po całości :(Zdrowia    a co do baku to jeżeli wgniotka jest taka mała i stosunkowo płaska to bez problemu pójdzie suszarką + odwrócona puszka z powietrzem (sprawdzone   ).

| 

| 14 lip 2010, o 23:50 | 

| 

|  | 

|   Re: Jak mieć pecha to po całości :(Wgniotka jest na wysokości litery u z napisu Suzuki miedzy pierwszym u a z głębokość około 2mm i średnica około 2cm bez ostrych krawędzi. Postaram się jutro pstryknąć zdjęcie tego uszkodzenia. I ew zdjęcie po udanej naprawie    jeśli wyskoczy pozostanie wyszpachlowanie owiewki i pługu który już czeka na montaż jakiś czas. Lecz najpierw muszę do sąsiada się wybrać po stojak pod wahacz żadnych więcej przygód nie chce    ma być dzidzia i będzie dzidzia już ja się o to postaram  _________________

| 

| 15 lip 2010, o 01:49 | 

| 

|  | 

| zonq SV Rider 
 Moto: Czorna SV650 K1
   |   Re: Jak mieć pecha to po całości :(_________________
 Czorna SV650 K1

| 

| 17 lip 2010, o 13:40 | 

| 

|  | 

|   Re: Jak mieć pecha to po całości :(Noga się leczy.... we wtorek mam kontrole i się okaże jak to się tam zrasta...  Natomiast Suczka robi się  ![happy :]](./images/smilies/krzywy.gif)  mam pier...ca na punkcie stanu moto...  Podsumowanie: Zbiornik wyleczony w 97% więcej niestety się nic z nim nie da zrobić wgniotka ma ok 1mm głębokości ale mało kto ją dojrzy mam taką nadzieje   Dekiel Alternatora Wyleczony 100% Rysy wypełnione, całość wypolerowana na równo. Owiewka Się robi:    ---->      --->    Zostało ostatnie szlifowanie, Biały podkład i wracamy w kolor  _________________

| 

| 18 lip 2010, o 12:09 | 

| 

|  | 

| selisek SV Rider 
   |   Re: Jak mieć pecha to po całości :(Bardzo ładnie  _________________
 Suzuki SV 650 99' - niebieska

| 

| 18 lip 2010, o 13:39 | 

| 

|  |