Prawdopodobnie najlepsze na świecie forum Suzuki SV 650 / SV 1000 ;)
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 2 ] |
|
Sprzęgło, skrzynia, linka?
Autor |
Wiadomość |
rafgrzeg
pieszy
Moto: 125
|
Sprzęgło, skrzynia, linka?
Panowie nabyłem kilka dni temu SV650S z 2006. Problem był taki że po wrzuceniu 1 nie dało się, lub bardzo ciężko wybijało się na luz (przy zapalonym silniku), po zgaszeniu luz i inne biegi chodziły. Postanowiłem skorzystać z instrukcji ustawienia i coś nie pykło... Wysprzęglik jest taki jakiś rozklekotany... w środku widzę że (chyba) są wszystkie kulki i generalnie jak mam go w ręce to chodzi bez problemu. Po zamontowaniu i skręceniu wszystko jest niestety luźne, począwszy od linki i skończywszy na wysprzęgliku. Linka ma mega duży luz - czy to oznaka że już jest na tyle wyciągnięta, że trzeba ją wymienić? Czy jakies kąty nie zachowałem? I jeszcze jedno - czy nawet bez sprzęgła bieg nie powinien dać się wbić? teraz mam tak, że stoi na luzie i nie drgnie w żadną stronę... Może coś ze skrzynią?
Pozdr Rafał
|
2 cze 2018, o 22:29 |
|
|
Dziaku
SV Rider
Moto: SV650S'99
|
Re: Sprzęgło, skrzynia, linka?
Na wyłączonym silniku powinny się zmieniać biegi spokojnie bez sprzęgła, a jak nie idzie to wystarczy ruszyć motocyklem (bez sprzęgł) przód tył i wtedy powinny wskoczyć. Zacząłbym od wymiany linki i ustawienia wysprzęglika i luzu na klamce (koszt raptem 30 pare zł chyba i pół godziny pracy).
_________________ CBR 125R '07-->SV650S '06-->DR350S '91-->RM125 '95-->SV650S '99
|
3 cze 2018, o 12:21 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 2 ] |
|