| Autor | Wiadomość | 

| szubi87 motorowerzysta 
 Moto: SV650s 2004 :D
   |   Full Carbon ???Witam      widział ktoś z was SV-ke w wersji S na czarnej ramie z owiewkami oklejonymi w carbon     ??? jak ktoś posiada jakieś zdjecia to niech się pochwali bo zastanawiam się nad takim zabiegiem   

| 

| 3 lis 2013, o 13:01 | 

| 

|  | 

| szubi87 motorowerzysta 
   |   Re: Full Carbon ???albo na jaki kolor ogolnie pomalować SV-ke żeby jeszcze lepiej wygladala bo i tak będe miał cały motor rozkręcony w pył i przy okazji chcem ją trochę przerobić ale niechcem zrobić wiejskiego tuningu i żeby nie przesadzić. Jak ktoś ma jakieś fajne foty to niech zapoda bo za pare dni chciałbym zacząć mój projekt  

| 

| 3 lis 2013, o 13:05 | 

| 

|  | 

| Rene SV Rider 
 Moto: SV 650s k3
   |   Re: Full Carbon ???Oklejanie foliom carbon to chyba największa głupota już lepiej zapłacić za hydrografikę. Tutaj ktoś próbował oklejać wypełnienie czahy i wygląda to jak   _________________
 650S k3 by Rene >> viewtopic.php?f=9&t=8742&start=20

| 

| 3 lis 2013, o 13:44 | 

| 

|  | 

| Janek87 SV Rider 
 Moto: X11
   |   Re: Full Carbon ???Zaglądnij do galerii, ktoś robił N'kę całą oklejoną. W dziale fotki ciekawie zrobionych sv też masz masę pomysłów. Trochę poszukać   BTW Ja obklejałem parę elementów i wygląda to dobrze ale całości bym nie obkleił. Raz że nie wygląda to identycznie jak oryginalne włókno a dwa, że struktura tego gromadzi syf i na dużych powierzchniach nie wygląda dobrze moim zdaniem._________________
 SV650 => X11

| 

| 3 lis 2013, o 15:29 | 

| 

|  | 

| acinr_PL SV Rider 
 Moto: B*R*A*K
   |   Re: Full Carbon ???tak jest forumowa cała oklejona:http://www.scigacz.pl/riderfoto/3350/Su ... 21740.html jak dobrze pamiętam to była ona jakiś czas temu na sprzedaż_________________

SV650S k3
 bikepics.com

| 

| 3 lis 2013, o 15:31 | 

| 

|  | 

| kisiel_krzychu SV Rider 
 Moto: sv100s 2003
   |   Re: Full Carbon ???na forum mamy jeszcze svkę z oklejonym wypełnieniem czachy i kilkoma duperelami. ja uważam że oklejenie calego moto w carbone nie bedzie dobrze wyglądało, a dwa sam nie jesteś w stanie okleić dokładnie i bez komplikacji żeby to dobrze wyglądało. gdzieś folia się zadrze i dupa,  Janek 87 ja też kilka elementów oklejałem w sowim moto - galeria - i u mnie to wygląda podobnie jak carbon - folia chińska carbon 3D  _________________
 SPRZEDAM MOJĄ SV1000s http://olx.pl/oferta/suzuki-sv-1000-s-d ... d198d58589[/color]

| 

| 3 lis 2013, o 17:36 | 

| 

|  | 

| szubi87 motorowerzysta 
   |   Re: Full Carbon ???  ja mam oklejone już wypełnienie czachy z jednego kawałka viewtopic.php?f=10&t=1741&p=173177#p173177  w jednym miejscu mam tylko babola ale teraz zimą to poprawie na bank, osłone łańcucha itp i wyglada to na żywo naprawde dobrze     inni bajkerzy zawsze się pytali gdzie to robiłem     A ja to sam oklejiłem było troche zabawy ale dalem rade taraz chyba pomaluje cała ramę, wahacz itp. proszkowo na czarno i plastiki pojdą w carbon a felgi złote ala subaru taką mam wizje raczej bedzie git     Jak by ktoś mogł coś pod powiedzieć to chętnie wysłucham każdej rady   

| 

| 3 lis 2013, o 19:30 | 

| 

|  | 

| Marpol SV Rider 
 Moto: CBR 1000 RR
   |   Re: Full Carbon ???Wg mnie będzie mega jak sie oklei da sie całość okleić z tym że np do baku będzie Ci potrzeba z 2/3 osoby dodatkowo
 co ciekawsze możesz zrobić z łączeniami i nie będzie problemu
 ( ja mam oklejonego od roku czasu laptopa i nie da się tej folii od tak podrapać - no chyba ze o asfalt )
 a już objaśnię Ci jak łączyć
 folie masz w kilku kolorach - to folia winylowa ( tak naprawdę )
 czaszę, bak ogon  -da się zrobić z 2 połówek przez środek ukrywając łączenie np białym lub czerwonym paseczkiem ( ta folia mam masę kolorów )

| 

| 4 lis 2013, o 10:43 | 

| 

|  | 

| szubi87 motorowerzysta 
   |   Re: Full Carbon ???założe niedlugo temat od nowa z mojej przebudowy zimowej      z fotami itp. bo zamiast szukać jakiegoś połamańca     to przez zime zrobie sobie SV na mega igłe   

| 

| 5 lis 2013, o 01:24 | 

| 

|  | 

| zwyczajny motorowerzysta 
 Moto: SV650N 1999
   |   Re: Full Carbon ???wygląd to indywidualna rzecz gustu każdego człowieka, jeden woli blondynki, drugi brunetki a trzeci rude   

| 

| 6 lis 2013, o 10:56 | 

| 

|  | 

| Marpol SV Rider 
   |   Re: Full Carbon ???Dziwi mnie to nieco jak ludzie uważają że wszystko inne niż standard jest złeznam faceta który kupił nową toyotkę Hilux
 i okleił ( tylko w firmie tym zajmującej się )
 folią czarny mat - wygląda mega.
 odpowiednie podgrzanie tej folii sprawi że jesteśmy w stanie prawie wszystko ładnie okleić
 bez fałd i bąbli . podobnie i hydrografika
 gdy zrobimy kilka testów np na obudowie telefonu lub lusterkach wiemy jak folia się układa i jak ją rozprowadzać

| 

| 6 lis 2013, o 12:40 | 

| 

|  | 

| kacperski Mister Apollo 
 Moto: Z1000
   |   Re: Full Carbon ???Co nie znaczy, że każdemu każda taka robota będzie się podobać. Gust jest jak dupa  _________________
 SV 650S - Błękitny Ogórek -> Z1000 - Ognista pomarańcza

| 

| 6 lis 2013, o 12:43 | 

| 

|  | 

| skwaro SV Rider 
 Moto: CBR600RR PC40
   |   Re: Odp: Full Carbon ???Z folią czy hydtografiką jest ładnie aż do momentu gdy spojrzymy na brzeg oklejonego elementu, wtedy cały czar pryska...A już nawet nie mówię o tym jak wyglada to np. po otwarciu drzwi w oklejonym aucie.

Motocykl w przeciwieństwie do auta w zakręcie pochyla się we właściwą stronę.

| 

| 6 lis 2013, o 14:00 | 

| 

|  | 

| zwyczajny motorowerzysta 
 Moto: SV650N 1999
   |   Re: Full Carbon ???Marpol, takie juz polskie społeczeństwo jest, że jak ktoś inny to go palcami wytykają   

| 

| 6 lis 2013, o 14:43 | 

| 

|  | 

| kisiel_krzychu SV Rider 
 Moto: sv100s 2003
   |   Re: Full Carbon ???nie chodzi o to że inny tylko o to że ciężko samemu jest okleić moto, wszystko ok przy w miarę prostych czy obłych kształtach, ale w przypadku ostrych krawędzi  i załamań jest problem. nie zapominajmy że jest to czasochłonna i :cenzura:...a robota, wiele folii się zmarnuje zanim obczaisz jak oklejać. ja nikogo nie zniechęcam ale oklejałem sam wloty powietrza te pod czachą we wtryskowej i naprawde ciezko było, pozdro i powodzeia _________________
 SPRZEDAM MOJĄ SV1000s http://olx.pl/oferta/suzuki-sv-1000-s-d ... d198d58589[/color]

| 

| 6 lis 2013, o 16:27 | 

| 

|  | 

| I'm not a hero SV Rider 
 Moto: SV650s k3
   |   Re: Full Carbon ???Dla mnie osobiście oklejanie carbonem to wiocha... Dlaczego? Bo to oklejka jakaś, a nie prawdziwe włókno...Tak wiem, taniej niż z prawdziwego, ale jak coś robić to tak, żeby szczeny opadały ^^

| 

| 6 lis 2013, o 18:27 | 

| 

|  | 

| gruby33 SV Rider 
 Moto: SV650A 2016
   |   Re: Full Carbon ???W Niemczech gość ma firmę, która właśnie dobrymi foliami zmienia w kilka dni profesjonalnie cały kolor auta. Wszystko jest tak perfekcyjnie zrobione, że nie idzie nie raz się poznać, że to folia. Był nawet kiedyś pokazany w programie Galileo. Ludzie przyjeżdżają nawet do niego takimi furami jak Lambo, Ferrari itp. Więc czy to wiocha... ja bym tego nie powiedział.

| 

| 3 sty 2014, o 23:31 | 

| 

|  | 

| skwaro SV Rider 
 Moto: CBR600RR PC40
   |   Re: Full Carbon ???Widziałem kilka naprawdę profesjonalnie oklejonych aut, cały urok pryska jak podejdziesz do takiego auta bliżej niż metr i wtedy nagle zaczynasz widzieć łączenia i załamania folii, otwierasz drzwi, a tam masakra z folii na słupkach, itd. NIE DA SIĘ zrobić tego idealnie. Folia natomiast ma jedną zaletę, chcesz sprzedać auto, zrywasz folię i pod spodem masz nowiutki lakier w idealnym stanie._________________

Motocykl w przeciwieństwie do auta w zakręcie pochyla się we właściwą stronę.

| 

| 4 sty 2014, o 10:52 | 

| 

|  | 

| Rozkosmany SV Rider 
 Moto: SV 650S
   |   Re: Full Carbon ???Jakiś czas temu poniosło mnie.  Okleiłem czachę, owiewki i nawet udało sie zajebiście.   Zdjęć nie chce mi się szukać to :http://www.polishbikers.com/showthread. ... 333&page=2 I wszystko było pieknie i ładnie gdyby nie to że folia trzyma dobrze ale tylko na wypukłościach.  Z czasem puszcza we wszystkich wklęsłościach i wygląda to chu....... za przeproszeniem.   Tak więc jak ktoś chce to coś małego można oblepić, nic więcej. (fajnie trzyma na plastikach zadupka np i środkowy plasik od czachy.  Owiewki pomimo że udało się okleić z jednego kawałka odłażą w dołkach)

| 

| 5 sty 2014, o 16:32 | 

| 

|  | 

| Marpol SV Rider 
   |   Re: Full Carbon ???Wg mnie najlepiej zrobić hydrografikę  - balia z wodą  aktywator i jazda  _________________
 Hard Work Beats Talent.

| 

| 7 sty 2014, o 10:31 | 

| 

|  |