| Prawdopodobnie najlepsze na świecie forum Suzuki SV 650 / SV 1000 ;) 

|   | Strona 1 z 1 
 | [ Posty: 8 ] |  |  
	Kupowanie, tańszy gorszy vs droższy lepszy 

| Autor | Wiadomość |  
			| jurasq SV Rider 
 Moto: SV650S k6 YHH
   |   Kupowanie, tańszy gorszy vs droższy lepszyRozmawiając z Jankosiem zacząłem się zastanawiać nad pewną kwestią i chciałbym poznać także waszą opinie co lepiej zrobić przy kupowaniu sprzętu. Czy lepiej kupić coś w średnim stanie k4-k5 ale w takiej kasie którą posiadam i potem stopniowo doprowadzać do jak najlepszego stanu z biegiem czasu, czy raczej zapożyczyć się i kupić jakąś laleczkę k6-k7.Nie będzie to mój pierwszy motocykl, więc raczej jeżeli nikt we mnie nie wjedzie to sam go nie rozwalę.
 Osobiście o sprzęty bardzo dbam jak tylko mogę (mechanikiem nie jestem) a moto używam do jazdy wokół komina, w tym 60% to z plecaczkiem, więc nie mam zamiaru wyciskać z niego siódmych potów i pojeździć z 3 lata.

Jakie jest wasze zdanie?

(sorry jak zły dział)

Loud Pipes Save Lives

|  
			| 15 mar 2013, o 09:03 | 

|  
		|  |  
			| awdam SV Rider 
 Moto: Aprilia Shiver 750
   |   Re: Kupowanie, tańszy gorszy vs droższy lepszyJa osobiście szukałem czegoś w lepszym stanie i droższego, żeby kupić i jeździć   Zastosowałem metody "na żyda", zanim się napaliłem na kupno to przespałem się z tematem i w ten sposób odrzuciłem sporo SVek. Szukałem koło 3-4 miesięcy aż sie trafiła w dobrym stanie ale nie najtańsza._________________
 SV 650SA -> Aprilia Shiver 750

|  
			| 15 mar 2013, o 09:44 | 

|  
		|  |  
			| Jankoś SV Rider 
 Moto: SV650S K3
   |   Re: Kupowanie, tańszy gorszy vs droższy lepszyKwestia bardzo złożona i zależy od wielu czynników: kasy, charakteru kupującego no i najważniejszej stanu moto Na początku kwestie cenowe "laleczka" ze srebrną ramą będzie kosztowała tyle co te w czarnej mniej laleczkowate przykład Ani (terminant) gdzie miała K4 igła i K9 (już nie taka igła) w tej samej cenie wybrała K4 Ile osób tyle odpowiedzi. Ja kupiłem tańszą po szlifie do dopieszczenia, ważne że technicznie OK Nie wiem czy istnieje "złoty środek" grunt to znaleźć w tym wszystkim jakiś dla siebie  _________________
 http://www.cwaniacy.com.pl/<=Wejdź i dowiedz się jak możesz regularnie zarabiać na promocjach bankowych

|  
			| 15 mar 2013, o 09:48 | 

|  
		|  |  
			| Pedros Łowca 
 Moto: Perła - Smerf
   |   Re: Kupowanie, tańszy gorszy vs droższy lepszy_________________
 JEŚLI KIEDYKOLWIEK BĘDZIE CI ŹLE, BĘDZIESZ MIAŁ PROBLEM, BĘDZIESZ POTRZEBOWAĆ MOJEJ POMOCY, TO PAMIĘTAJ NIE DZWOŃ DO MNIE

|  
			| 15 mar 2013, o 09:53 | 

|  
		|  |  
			| tygrysek0706 motocyklista 
 Moto: sv650s2007
   |   Re: Kupowanie, tańszy gorszy vs droższy lepszymusisz sam określić szczegóły i wersje moto ja szukałem s do 2003 ale potem przeszło mi na s po 2003 trochę zjeździłem w poszukiwaniach później już podobała mi się w czarnej ramie pełny plastyk i w końcu znalazłem sk7 i jest moim oczkiem ciągle coś tam grzebie dopieszczam i poprawiam tym samym poznaje ją od wewnątrz i jestem zadowolony choć cena zakupu od pierwotnych założeń wzrosła o 100% jest to sposób na mój relaks i na pewno dłużej zostanie u mnie i nie będzie katowana myślę ze jak chcesz coś na dłużej to coś nowszego i aby trafić coś pewnego powodzenia 

|  
			| 15 mar 2013, o 10:37 | 

|  
		|  |  
			| koroviov SV Rider 
 Moto: SV650 SS
   |   Re: Kupowanie, tańszy gorszy vs droższy lepszyJeżeli nie chcesz grzebać (nie jesteś mechanikiem), nie zamierzasz jak się wyraziłeś "katować", jeździsz głównie "wokół komina" i dużą wagę przywiązujesz do wyglądu to poszukałbym starej i drogiej. I tak wychodzi taniej niż dopieszczanie serii. Zdarzają się maniacy, którzy dokładają niebotyczne sumy wymieniając co się da, a później sprzedają bo trzeba kupić nowszy model. Mam kolegę który do ZX636 dołożył w przeciągu roku coś około 8 tys. A motor który kupił był piękny, nie był to jakiś wrak po dzwonie. Tyle,że takich ofert nie ma zbyt wieli. No i trzeba kogoś doświadczonego, żeby trzeźwo ocenił rzeczywistą wartość takiego cuda. _________________
 Najlepszą metodą tunningu jest obniżenie masy. Masy motocyklisty.

|  
			| 15 mar 2013, o 11:35 | 

|  
		|  |  
			| Arek1 SV Rider 
 Moto: Bawaria...
   |   Re: Kupowanie, tańszy gorszy vs droższy lepszyI taka drobna uwaga ode mnie. Gdybym miał jeszcze raz kupować wybrałbym motocykl kontynentalny, nie wyspiarskiego Anglika (takiego kupiłem). Niby wszystko gra, ale światła trochę irytują, no i przeszkadzają innym, a wymiana to już kilka stówek na dzień dobry. Najgorsza jest jednak korozja śrubek na obejmach węży i w dolnej części motocykla. Raz, że źle to wygląda, a dwa, że często są spore problemy z odkręcaniem takich skorodowanych elementów i zaczyna się rzeźba, a wnioskuję, że tego chcesz uniknąć. Ja lubię dłubanie, ale nie wymuszone przez awarie. Podsumowując chyba lepiej wychuchaną starszą SVkę niż nowszą z opcją napraw. Najważniejsze, aby była sprawna mechanicznie.

|  
			| 15 mar 2013, o 12:40 | 

|  
		|  |  
			| jurasq SV Rider 
 Moto: SV650S k6 YHH
   |   Re: Kupowanie, tańszy gorszy vs droższy lepszyTak, dla mnie też zdecydowanie największym priorytetem jest jak najlepszy stan techniczny, wygląd na 2 miejscu.Co do nowszych roczników to wychodzę z założenia że jednak mniej czasu upłynęło od czasu gdy moto wyjechało z fabryki więc dużo elementów które zuużywaja się nie tylko pod wpływem użytkowania ale też pod wpływem czasu będzie w lepszym stanie niż te z motocykla którego serce bije dłużej. Pytam was, ponieważ moje poprzednie motocykle to były trochę trupy za małą kasę bo chciałem się nauczyć jeździć, a wiadomo że wtedy upadki się zdarzają. Spełniły swoją funkcje i teraz chciałbym kupić coś co posłuży mi dłużej i nie będzie sytuacji że jak jedna rzecz padnie to okaże się że jeszcze 5 innych jest do zrobienia.

Loud Pipes Save Lives

|  
			| 15 mar 2013, o 13:51 | 

|  
		|  |  

|   | Strona 1 z 1 
 | [ Posty: 8 ] |  |  

| Kto przegląda forum |  
		| Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość |  
	|  | Nie możesz rozpoczynać nowych wątków Nie możesz odpowiadać w wątkach