| Prawdopodobnie najlepsze na świecie forum Suzuki SV 650 / SV 1000 ;) 

Niedogodności związane z ujeżdżaniem SV 

| Autor | Wiadomość |  
			| Arek1 SV Rider 
 Moto: Bawaria...
   |   Re: Niedogodności związane z ujeżdżaniem SVWczoraj wieczorem zabrałem syna na obiecaną przejażdżkę motocyklem po garażowcu, który znajduje się pod budynkami mieszkalnymi. Po 15 minutach pojawił się mój sąsiad z zażaleniem, że nie pozwalamy uśpić jego brzdąca bo u niego w parterowym mieszkaniu podłoga się trzęsie w momencie gdy przejeżdżamy pod jego mieszkaniem.  Ot taka niedogodność w wieczornym ujeżdżaniu SVki z Edziowym wydechem w garażowcu. Zaznaczam, że 15 km/h na jedynce nie przekroczyliśmy, a i odkręcania na luzie nie było. Grzecznie przeprosiliśmy i obiecaliśmy poprawę.  _________________
 www.poomoc.pl

|  
			| 25 paź 2012, o 14:59 | 

|  
		|  |  
			| spazz chachar 
 Moto: Brak
   |   Re: Niedogodności związane z ujeżdżaniem SVjak mozna ciac prawde objawione? to jakby zrpobic stresazczenie z koranu i tory... nie pomalujesz!_________________
 CHŁOP BEZ POLERKI JEST JAK MIĘSNY BEZ WINERKI!!!

|  
			| 25 paź 2012, o 15:23 | 

|  
		|  |  
			| BoloW rowerzysta 
 Moto: SV-650S 2003
   |   Re: Niedogodności związane z ujeżdżaniem SVDzięki za pokrzepienie.  Osobne podziękowania dla "lessero" za nauki i filmy. Nie sądziłem, że po 8kkm na Freewindzie, będę się musiał uczyć na SV od nowa. Motory podobnie ważą. Freewind trochę większy i wyżej środek ciężkości. SV na szerszych oponach - może to sprawia mi kłopot. Odrabianie lekcji odkładam na lepszą pogodę. Być może do wiosny.

|  
			| 25 paź 2012, o 19:50 | 

|  
		|  |  
			| lasooch SV Rider 
 Moto: TT1050
   |   Re: Niedogodności związane z ujeżdżaniem SVJa się przesiadłem na SV650 z DR650RS, prawie jak freewind i powiem Ci, że nie poczułem nigdy, by SV się jakoś źle prowadziła. Owszem, trzeba było się w nią wczuć, ale w moim przypadku dotyczyło to raczej nerwowej reakcji na gaz, a nie zakrętów. Może to głupie co napiszę, ale sprawdź sobie ciśnienie w oponach, szczególnie w przedniej. Powinno być 2.25 z przodu i 2.5 z tyłu, jak jest za mało, to motocykl w ogóle nie chce skręcać. Dodatkowo jeśli masz łyse opony, to jest jeszcze gorzej. Po trzecie, w ęduro miałeś węższe kapcie i sporo wyżej środek ciężkości, to też sprawiało, że motocykl bardziej ochoczo skręcał... _________________
 Triumph Tiger 1050 << bikepics

|  
			| 25 paź 2012, o 23:37 | 

|  
		|  |  
			| Arek1 SV Rider 
 Moto: Bawaria...
   |   Re: Niedogodności związane z ujeżdżaniem SVW srode wytargalem spod pokrowca swoj motocykl i stwierdzilem ze sprawdze cisnienie w oponach. Bylem przerazony jak zobaczylem jak malo mialem powietrza. Po dopompowaniu motocykl o niebo lepiej wchodzil w zakrety. Takze w 100% potwierdzam slowa Lasoocha._________________
 www.poomoc.pl

|  
			| 26 paź 2012, o 01:13 | 

|  
		|  |  
			| BoloW rowerzysta 
   |   Re: Niedogodności związane z ujeżdżaniem SVW końcu ładna pogoda i chwila czasu. Biegiem na parking, bo już prawie ciemno. Sprawdzam ciśnienie i szok: tył 1,4, przód 1,2 atm.  "lasooch", jak widać to było bardzo mądre. Prognoza podaje, że sobota i niedziela będzie względnie ciepła, to może sprawdzę prowadzenie moto. Mam nadzieję odszczekać narzekania na prowadzenie SV-ki w zakrętach.

|  
			| 31 paź 2012, o 21:54 | 

|  
		|  |  
			| slusar_o2 SV Rider 
 Moto: sv650s k3
   |   Re: Niedogodności związane z ujeżdżaniem SVjesteś hardcorem  _________________

http://www.bikepics.com/members/slusar_o2/

|  
			| 31 paź 2012, o 22:43 | 

|  
		|  |  
			| lpt mundrek 
 Moto: sv1k/ 748SP
   |   Re: Niedogodności związane z ujeżdżaniem SVValentino  _________________
 I wy, o których zapomniałem,
 Lub pominąłem was przez litość,
 Albo dlatego, że się bałem,
 Albo, że taka was obfitość...

|  
			| 1 lis 2012, o 14:20 | 

|  
		|  |  
			| BoloW rowerzysta 
   |   Re: Niedogodności związane z ujeżdżaniem SVOdszczekuję, co wcześniej napisałem o złym prowadzeniu SV-ki. Po uzupełnieniu powietrza w ogumieniu do właściwego ciśnienia, jeździ jak należy. Wczoraj, po południu na niebie zrobiło się pięknie. Nie mogłem wytrzymać - urwałem się z roboty i hajda na drogi. Ciepło nie było, ale i tak spotkałem trzy moto, więc poczułem się lepiej.  SV-ka pięknie się prowadzi, choć z uwagi na moją małą praktykę z tym modelem, miejscami mokrą nawierzchnię jeździłem ostrożnie i głębokich złożeń w łukach nie miałem. "lpt" o co chodzi z: , bo nie zrozumiałem. Pozdro.

|  
			| 3 lis 2012, o 11:09 | 

|  
		|  |  
			| koroviov SV Rider 
 Moto: SV650 SS
   |   Re: Niedogodności związane z ujeżdżaniem SVO to, że miałeś bardzo dobre ciśnienie. Ale nie na te opony, nie tą pogodę, nie na drogę i nie sposób jazdy. _________________
 Najlepszą metodą tunningu jest obniżenie masy. Masy motocyklisty.

|  
			| 3 lis 2012, o 12:09 | 

|  
		|  |  
			| lpt mundrek 
 Moto: sv1k/ 748SP
   |   Re: Niedogodności związane z ujeżdżaniem SVZawodowcy mają takie ciśnienie - przy ogromnej temperaturze na oponie ciśnienie również jest większe  _________________
 I wy, o których zapomniałem,
 Lub pominąłem was przez litość,
 Albo dlatego, że się bałem,
 Albo, że taka was obfitość...

|  
			| 3 lis 2012, o 12:27 | 

|  
		|  |  
			| piecus88 SV Rider 
 Moto: SV 650s `03
   |   Re: Niedogodności związane z ujeżdżaniem SVMoże sprawa nie związana z ujeżdżaniem, a raczej upychaniem    od tego sezonu mam skrajnie ciasny garaż i dzisiejsze parkowanie moto na zimę na stopce (kiedy moto się pochyla w ciasnym przejściu) nastręcza kłopotów, centralka by przydała, a póki co zainwestuje w stojak  _________________
 szoruję asfalt

|  
			| 18 gru 2012, o 20:29 | 

|  
		|  |  
			| SHVAYA motocyklista 
 Moto: SV650S K9
   |   Re: Niedogodności związane z ujeżdżaniem SVjakąś deskę podłóż pod kosę - od razu mniej miejsca zajmuje _________________
 SV650S K9

|  
			| 19 gru 2012, o 01:16 | 

|  
		|  |  
			| piecus88 SV Rider 
 Moto: SV 650s `03
   |   Re: Niedogodności związane z ujeżdżaniem SVa dzięki SHVAYA, dobra rada  _________________
 szoruję asfalt

|  
			| 19 gru 2012, o 02:29 | 

|  
		|  |  
			| olixon rowerzysta 
 Moto: zr7
   |   Re: Niedogodności związane z ujeżdżaniem SVhmm...ma może ktoś jakiegoś linka jak wygląda "po prędkościomierzu" utrata prędkości przy hamowaniu silnikiem.Wszędzie szukałem i nigdzie nie znalazłem 

|  
			| 16 lut 2013, o 21:51 | 

|  
		|  |  
			| Pawel555k SV Rider 
 Moto: SV650N K6
   |   Re: Niedogodności związane z ujeżdżaniem SVPoszukaj na youtubie jakichś onboardów. Z typowym takim filmem może być problem.  Podejrzewam, ze chcesz sobie zobrazować jak SV hamuje silnikiem. Dla zobrazowania powiem Ci, że jeżdżąc normalnie (do 120 km/h) generalnie nie musisz używać hamulców. Chyba że są nawroty, mega ostre zakręty itp. Kolejna sprawa puszczając kierę za długo się nie najeździsz, motor szybko zwalnia. Początkowo pamiętam miałem problem z płynnością jazdy na sv. Teraz się już przyzwyczaiłem i nie zwracam na to uwagi, aż do momentu dopóki nikogo nie wiozę, wówczas osoba szybko ląduje mi na plecach    PS. Co do hamowania to też zależy na którym biegu jedziesz  _________________
 Only V2

Moja SV---> http://www.svforum.pl/viewtopic.php?f=9&t=10224

|  
			| 22 lut 2013, o 01:33 | 

|  
		|  |  
			| Factory SV Rider 
 Moto: Volvo T5
   |   Re: Niedogodności związane z ujeżdżaniem SVnie wiem, nie pamiętam czy sie wypowiadałem w tym temacie ale dla mnie najgorsze w sv to siedzenie, dupa boli szybko  

|  
			| 22 lut 2013, o 01:44 | 

|  
		|  |  
			| plastic Mister SVforum 2014 
 Moto: VFR 800X Crossrunner
   |   Re: Niedogodności związane z ujeżdżaniem SVSzybko - to znaczy po ilu km? Tak z ciekawości pytam, żeby porównać nasze dupy  _________________
 Byle dalej, byle w przód, absolutnie, absolutnie. Fa fa fa fa fa fa fa fa fa ra fa fa. Fa fa fa fa fa fa fa fa fa ra fa fa....

|  
			| 22 lut 2013, o 01:59 | 

|  
		|  |  
			| Factory SV Rider 
 Moto: Volvo T5
   |   Re: Niedogodności związane z ujeżdżaniem SVjak zrobilem 450km to myślałem że dupa mi odpadnie, po tej trasie (2 razy tankowanie) chodziłem po domu przez jakieś 3 godziny i nie usiadłem  

|  
			| 22 lut 2013, o 02:10 | 

|  
		|  |  
			| plastic Mister SVforum 2014 
 Moto: VFR 800X Crossrunner
   |   Re: Niedogodności związane z ujeżdżaniem SVhmm, to mam dupę bardziej wytrzymałą, a może bardziej tłustą, że wytrzymywałem więcej bez narzekania - 700 nie zrobiło na mnie wrażenia._________________
 Byle dalej, byle w przód, absolutnie, absolutnie. Fa fa fa fa fa fa fa fa fa ra fa fa. Fa fa fa fa fa fa fa fa fa ra fa fa....

|  
			| 22 lut 2013, o 02:21 | 

|  
		|  |  

| Kto przegląda forum |  
		| Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość |  
	|  | Nie możesz rozpoczynać nowych wątków Nie możesz odpowiadać w wątkach