| Autor | Wiadomość | 

| Notturno SV Mister Budda 
 Moto: VTR RIDER :D
   |   Re: Temperatura a latanieDałem aktualnie produkowane    bądź w aktualnej sprzedaży w salonach  _________________
 Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
 Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

| 

| 26 sty 2012, o 19:58 | 

| 

|  | 

| Razor erotoman-gawędziarz 
 Moto: SV 1000N 2004
   |   Re: Temperatura a latanieDokładnie, bo prócz tego były jeszcze wersje 600, 750, 800 oraz 1400 - moim zdaniem najładniejszy z nich wszystkich, ale malutki   Choppery/cruisery są piekielnie niewygodne na polskich drogach. Sam widziałem te strzały w kręgosłup u kolegów jadących na tym przede mną, a potem wieczorem nie mogących się wyprostować  _________________
 SVNERWUS

| 

| 26 sty 2012, o 22:09 | 

| 

|  | 

| pm2z SV Rider 
 Moto: PW50, CBR600, CR125
   |   Re: Temperatura a latanieKto jeździł ten wie    Ja mam za sobą kilka jazd testowych w H-D (innych marek w chopkach nie próbowałem nigdy) i rzeczywiście, nawet jak silnik zachęca do szybszej jazdy, to pozycja kierowcy na żagiel i tylny amortyzator szybko każą zmienić zdanie. Nie twierdzę nawet, że ta pozycja na żagiel jest zła, natomiast na pewno jest zła, gdy chce się szybciej pogonić sprzęta._________________
 Lepiej mieć kamyk w bucie niż ziarnko piasku w prezerwatywie

| 

| 26 sty 2012, o 23:27 | 

| 

|  | 

| skwaro SV Rider 
 Moto: CBR600RR PC40
   |   Re: Temperatura a latanieA ja dziś się przejechałem jak przeprowadzałem moto do nowego garażu :-)Chcę już wiosnę...

Motocykl w przeciwieństwie do auta w zakręcie pochyla się we właściwą stronę.

| 

| 26 sty 2012, o 23:30 | 

| 

|  | 

| Kilerpl Klonowy orator 
 Moto: nima :)
   |   Re: Temperatura a latanieTam są 2 amory z tyłu, ja w moim czuje każdą dziurę a na kawie vulcanie 800 (która ma szwagier) to jak bym kadilakiem jechał, tylko się buja   . Jeszcze tylko aby miał podgrzewane siedzenie z masażem i nic więcej nie potrzeba (no może wersje z większym silnikiem   ). Oczywiście szybko się na nich polatać nie da, bez szyby więcej niż 130 to już nie przyjemność, no ale coś za coś   ![happy :]](./images/smilies/krzywy.gif)  HD to inna bestia one nie są w ogóle robione na wygodne, a przynajmniej nie te które widziałem  _________________
 Trawa jest zawsze bardziej zielona po drugiej stronie płotu
 Ego nihil timeo, quia hihil habeo

| 

| 27 sty 2012, o 02:13 | 

| 

|  | 

| browar SV Rider 
 Moto: sv 1000S 2005
   |   Re: Temperatura a latanieSzczęśliwcu.. się przejechałeś  _________________
 http://www.acebiker.pl https://www.facebook.com/acebiker.polska

| 

| 27 sty 2012, o 18:38 | 

| 

|  | 

| skwaro SV Rider 
   |   Re: Temperatura a latanieMożna powiedzieć że rozpocząłem sezon :-)_________________

| 

| 27 sty 2012, o 19:40 | 

| 

|  | 

| Goti motocyklista 
 Moto: BMW F650GS
   |   Re: Temperatura a lataniePiękny.... Dodam do dyskusji, że czoperki sa bardzo wygodne. Ale jak ktoś się przyzwyczaił do innego siedzenia, to ma trudności z przestawieniem się, dlatego mu się wydaje niewygodne. Jeśli chodzi o przyspieszenie, to rzeczywiście to nie szlifiery, ale nie taki chyb a jest cel jeżdżenia na czoperze się zdaje. Ja w długą trasę nie wyobrażam sobie innego moto, noo, chyba że turystyk.   _________________

| 

| 28 sty 2012, o 01:25 | 

| 

|  | 

| hans motocyklista 
 Moto: SV650S '06
   |   Re: Temperatura a latanieA co do temperatury to wczoraj widziałem gościa na motorze przy -10C.    i nie był kurierem..._________________
 Jeździć nie umiem, ale lubię!

Fast Only Rolling Downhill

Ceterum censeo Carthaginem esse delendam - Cato Maior

| 

| 28 sty 2012, o 11:39 | 

| 

|  | 

| browar SV Rider 
 Moto: sv 1000S 2005
   |   Re: Temperatura a latanieJak szybko jechał? Przy minus 10 jadąc 60 odczuwalna -22,6 (gdy jest bezwietrznie) niech się rozpędzi do stówki plus wiatr... i ślina w gardle zamarza  _________________
 http://www.acebiker.pl https://www.facebook.com/acebiker.polska

| 

| 28 sty 2012, o 11:45 | 

| 

|  | 

| Dread SV Rider 
 Moto: 2x 650s K9 ..... 675
   |   Re: Temperatura a lataniebrowar skąd masz takie dokładne wyliczenia? Ja kiedyś szukałem takiego przelicznika ale nie znalazłem. Masz może dostęp do takie "kalkulatorka"? _________________
 675

| 

| 28 sty 2012, o 12:55 | 

| 

|  | 

| Montana SV Rider 
 Moto: Trufel 675
   |   Re: Temperatura a latanieMnie tydzień temu rozbawiło dwóch skuterzystów wyjeżdżających spod basenu w Olesnie - śniegu sporo i ciągle pada nowy puch a Ci z rozstawionymi na boki nogami miotają się po ulicy.. Sezon trwa  _________________
 Suzuki SV 650s 2006 -> Honda VTR 1000 SP1 2001 -> Triumph Street Triple 675 2012

| 

| 28 sty 2012, o 13:11 | 

| 

|  | 

| trovao SV Rider 
 Moto: GSXR 750 K6
   |   Re: Temperatura a latanieDo sąsiedniej firmy w której pracuje dzień w dzień przyjeżdża typ na skuterze, czy to śnieg, deszcz czy mróz. Odnoszę wrażenie że nie robi to na nim wielkiego znaczenia. Dodam że jego ciuchy nie wyglądają na stricte motocyklowe. Ma kask i rękawice.  Kiedy ja sam nie mogę się już doczekać jakiegoś dnia z +1x oC  _________________
 Suzuki SV650S K5

| 

| 28 sty 2012, o 13:22 | 

| 

|  | 

| Dread SV Rider 
 Moto: 2x 650s K9 ..... 675
   |   Re: Temperatura a latanieCi na skuterach są nie do zajechania. Non stop jeżdżą niezależnie od pogody. Codziennie ich widuję, ale średnia wieku to ok 60. Najlepszy był dziadek, którego widziałem wczoraj- jechał z otwartą szybką w kasku-masakra!! Ale gdybym sam miał skuter to też pewnie bym pociskał gdzieś w śniegu dla zabawy, bo na drogę to trochę wstyd  _________________
 675

| 

| 28 sty 2012, o 13:38 | 

| 

|  | 

| czesiuRawicz motocyklista 
 Moto: SV 650 S 2004
   |   Re: Temperatura a latanieDruga sprawa, że niektórzy nie mają albo nie mogą mieć innego środka transportu. Sprzedawałem niedawno Cbrke125 zarejestrowaną na motorower i jeden z zainteresowanych przyznał się, że stracił prawko na rok za jazdę po pijaku. W tej sytuacji nie pozostało mu nic innego tylko skuter albo inny motorower bo do pracy dojechać trzeba    Właściwie to mi go wcale szkoda nie było - może jak sobie pojeździ jedną zimę skuterkiem i dobrze przemarznie to zrozumie żeby nie wsiadać za kierownicę po pijaku ..._________________
 .... odważni żyja krótko inni nie żyja wcale.....

| 

| 28 sty 2012, o 14:17 | 

| 

|  | 

| Spinaker SV Rider 
 Moto: Street Triple 2012
   |   Re: Temperatura a latanieZakaz prowadzenia pojazdów mechanicznych dotyczy chyba też skuterów? chociaż pewien nie jestem  

| 

| 28 sty 2012, o 14:59 | 

| 

|  | 

| czesiuRawicz motocyklista 
 Moto: SV 650 S 2004
   |   Re: Temperatura a latanieLepiej nie sprawdzać na sobie, prowadzę skup złomu i mam okazje się spotykać z różnymi ludźmi, niektórzy mają zakaz nawet na rower  _________________
 .... odważni żyja krótko inni nie żyja wcale.....

| 

| 28 sty 2012, o 15:20 | 

| 

|  | 

| skwaro SV Rider 
   |   Re: Temperatura a latanieNie dotyczy skuterów do 50cc na które uprawnienia nie są wymagane._________________

| 

| 28 sty 2012, o 17:51 | 

| 

|  | 

| Notturno SV Mister Budda 
 Moto: VTR RIDER :D
   |   Re: Temperatura a latanieChyba że dostajesz zakaz poruszania się pojazdami mechanicznymi    mój znajomy tak miał i nawet skutra nie mógł prowadzić  _________________
 Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
 Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

| 

| 28 sty 2012, o 17:57 | 

| 

|  | 

| lasooch SV Rider 
 Moto: TT1050
   |   Re: Temperatura a latanieCo do jazdy przy obecnej pogodzie, to mnie wczoraj rozwalił sąsiad, a właściwie jego dziewczyna. To, że ten gość jeździ dzień w dzień, niezależnie od śniegu i temperatury, to już się przyzwyczaiłem. Jego chiński "benzer" 125ccm stoi absolutnie cały sezon pod blokiem i codziennie facet jeździ nim do roboty. Ale wczoraj oprócz kierowcy, jechała jeszcze pasażerka - w jeansach, krótkiej kurteczce, krótkich butach. Jedną ręką trzymała się kierowcy, drugą ręką trzymała wielką reklamówkę z lidla, pełną zakupów, na baku    Dziewczyna ma zdrowie  _________________
 Triumph Tiger 1050 << bikepics

| 

| 28 sty 2012, o 19:15 | 

| 

|  |