| Prawdopodobnie najlepsze na świecie forum Suzuki SV 650 / SV 1000 ;) 

wypadek pmka podczas wczorajszego nocnego "treningu" 

| Autor | Wiadomość |  
			| pmka motocyklista 
   |   Re: wypadek pmka podczas wczorajszego nocnego "treningu"_________________
 Motocykl jak narkotyk, wyniszcza powoli lub zabija natychmiast . . .
 SUZUKI SV 650 S K7 - zniszczona

|  
			| 21 wrz 2010, o 20:40 | 

|  
		|  |  
			| matejator SV Rider 
 Moto: SV 650S 2004
   |   Re: wypadek pmka podczas wczorajszego nocnego "treningu"Życze Zuzce i tobie powrotu do zdrowia. Ja właśnie dzisiaj zaczynam naprawę mojej. Na początek walka z PZU a potem już tylko czekać  _________________
 SV650S K4

|  
			| 21 wrz 2010, o 22:33 | 

|  
		|  |  
			| Synkretyczny89 SV Rider 
   |   Re: wypadek pmka podczas wczorajszego nocnego "treningu"Generalnie nikomu nie życzę szkody całkowitej.. _________________
 sv 650 s K5 - blue sucz

|  
			| 24 wrz 2010, o 19:17 | 

|  
		|  |  
			| koki SV Rider 
 Moto: SV 1000 SZ
   |   Re: wypadek pmka podczas wczorajszego nocnego "treningu"Mógłbyś rozwinąć ten temat? dlaczego? Pytam ponieważ za niedługo być może mnie to czeka._________________
 Suzuki SV 1000 SZ - lyter powrócił

|  
			| 24 wrz 2010, o 19:51 | 

|  
		|  |  
   |   Re: wypadek pmka podczas wczorajszego nocnego "treningu"Nie wiem czy wszędzie tak jest, ale potrafią policzyć szkodę całkowitą w następujący sposób  - wartość pojazdu przed kolizją minus wartość pojazdu po kolizji i sypną grosze. Często jest to ujmowane w następujący sposób: taka jest pula, ale od niej odliczamy to co jest sprawne, czyli naklejki, jakiś plastik, często skrzynia, silnik, może i zbiornik, generalnie zawsze chcą wypłacić grosze. Mówiąc grosze mam na myśli kwotę która nie starczy Ci na zakup takiego samego konia jakiego miałeś. Przy czym pamiętajmy, że możesz mieć małą kolizję i całka od razu ze względu na ceny części. Można niby oddać do serwisu i będzie szło z OC, ale wiele z nich zabezpiecza się pewną klauzulą tj. jeżeli suma z ubezpieczenia nie starczy na naprawę klient dopłaca z własnej kiesy... a to już boli. Oczywiście jak masz lekką kolizję i padnie Ci całka to i tak nie robi, bo zniszczenia małe, ale przy totalnej kasacji całka nie jest taka super... a łatwo ją załapać, jak się pada na prawą stronę, bo :cena nowego tłumika ori - 4236zł, chłodnica - 2300, owiewka 1,5k - podobnie też lampa przód, itp itd.

|  
			| 25 wrz 2010, o 08:16 | 

|  
		|  |  
			| kacperski Mister Apollo 
 Moto: Z1000
   |   Re: wypadek pmka podczas wczorajszego nocnego "treningu"Przekombinowałeś. Wartość szkody całkowitej to wartość pojazdu minus wartość wraku. Wartość pojazdu to na ogół eurotax-glass (wyraźnie zawyża w naszych warunkach), a wartość wraku to wartość wraku a nie wartość części które jeszcze w nim są (najczęściej życiowe wartości). Nawet przy niekorzystnej wycenie ubezpieczyciele szybko poprawiają "błędy jakiegoś urzędnika" i te wartości wracają do normalnych poziomów. _________________
 SV 650S - Błękitny Ogórek -> Z1000 - Ognista pomarańcza

|  
			| 25 wrz 2010, o 10:44 | 

|  
		|  |  
   |   Re: wypadek pmka podczas wczorajszego nocnego "treningu"Przy czym nie ma co się łudzić, że dostaniesz dużo kasy. Przynajmniej w serwisach mi mówili, że całka to zło najwyższej postaci (Marvel - Kawasaki, Inglot-Krawczyk Suzuki). Całkę załapać łatwo, a cena "szrota" wcale nie musi być niska :p i jest uzależniona od tego jakie części się ostały :p _________________
 sv 650 s K5 - blue sucz

|  
			| 26 wrz 2010, o 08:12 | 

|  
		|  |  
			| lpt mundrek 
 Moto: sv1k/ 748SP
   |   Re: wypadek pmka podczas wczorajszego nocnego "treningu"Aha. 

Szkodę całkowitą za przerysowane plastiki i migacze możesz zebrać. Jak trafisz na normalnego człowieka to on uzna "przerysowany tłumik - do wymiany, przerysowana owiewka - do wymiany". i szkoda całkowita leci. I już nie pozwalają se na zawyżanie wraków, a jak się nie zgadzasz z wyceną to na szczęść boże prosisz o znalezienie przez ubezpieczyciela kupca na wrak, a jak nic z tego nie wyjdzie to sąd. Na ogół jest coraz lepiej.
 Albo, że taka was obfitość...

|  
			| 26 wrz 2010, o 18:19 | 

|  
		|  |  

| Kto przegląda forum |  
		| Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 1 gość |  
	|  | Nie możesz rozpoczynać nowych wątków Nie możesz odpowiadać w wątkach