| Prawdopodobnie najlepsze na świecie forum Suzuki SV 650 / SV 1000 ;) 

Mój moto jezdzi po Poznaniu bezemnie 

| Autor | Wiadomość |  
			| lpt mundrek 
 Moto: sv1k/ 748SP
   |   Re: Mój moto jezdzi po Poznaniu bezemnieW gruncie rzeczy fajna (no może poza uszkodzeniami moto) historia    A to że typ jeździł bez tłumika po poznaniu to jak dla mnie jest mistrzostwem świata  _________________
 I wy, o których zapomniałem,
 Lub pominąłem was przez litość,
 Albo dlatego, że się bałem,
 Albo, że taka was obfitość...

|  
			| 8 sie 2011, o 14:22 | 

|  
		|  |  
			| MarTusia SV Rider 
 Moto: GS500E 2000
   |   Re: Mój moto jezdzi po Poznaniu bezemnieSkrzywdzona niemiłosiernie...     Ciąganie tego fleta po sądach to całkiem niezły pomysł o ile masz znajomego prawnika-motocyklistę - nie zedrze z Ciebie za dużo  _________________
 motocyklistka jest szczęśliwa wtedy, gdy znajdzie coś, na czym nogami dosięga ziemi, a skrzydłami nieba

|  
			| 8 sie 2011, o 16:19 | 

|  
		|  |  
			| lpmop SV Rider 
 Moto: SV650 S2000, N2002
   |   Re: Mój moto jezdzi po Poznaniu bezemnie4 miesiąc leci (albo ja źle liczę) a Prokuratura albo na urlopie albo na L4 motor nadal na policji stoi.... Ma to pozytywne aspekty - uczę się grać na skrzypcach   Pozdr._________________
 Suma ilorazu inteligencji ludzi na świecie jest stała tylko liczba bydła przybywa !#....
 sv 650 s 00r ->sv 650 n 99r

|  
			| 3 lis 2011, o 20:25 | 

|  
		|  |  
			| MarTusia SV Rider 
   |   Re: Mój moto jezdzi po Poznaniu bezemnieŻartujesz...?? Nagraj się, chętnie posłuchamy w dziale z muzyką  _________________
 motocyklistka jest szczęśliwa wtedy, gdy znajdzie coś, na czym nogami dosięga ziemi, a skrzydłami nieba

|  
			| 3 lis 2011, o 23:35 | 

|  
		|  |  
			| lpmop SV Rider 
   |   Re: Mój moto jezdzi po Poznaniu bezemnieJedyne pocieszenie to to że stoi chociaż w garażu a nie pod chmurką ... 
 Nie ma takiego działu gdzie można by to umieścić.

|  
			| 3 lis 2011, o 23:49 | 

|  
		|  |  
			| MarTusia SV Rider 
   |   Re: Mój moto jezdzi po Poznaniu bezemnieJest "Muzyka", powinno wystarczyć. A możesz go chociaż odwiedzać?   _________________

|  
			| 4 lis 2011, o 00:43 | 

|  
		|  |  
			| daniel1155 motorowerzysta 
   |   Re: Mój moto jezdzi po Poznaniu bezemnieCo za durnie, 4 miechy stoi i nic?? To jest polska i nasze realia!!! gdyby to działało jak trzeba to już byś miał sprzęt dopracowany na igłę i śmigał do końca sezonu.... _________________
 SV 650S 00' już niestety nie, ale kiedyś będzie comeback
  w chwili obecnej Fazer 600 - posłuszny koń 

|  
			| 4 lis 2011, o 20:01 | 

|  
		|  |  
			| Kilerpl Klonowy orator 
 Moto: nima :)
   |   Re: Mój moto jezdzi po Poznaniu bezemnieJednemu z klientów firmy dla której pracowałem włamali się w nocy do domu, po cichu zabrali klucze które wisiały na ścianie i zabrali bmw i porszaka.  Policja przyjechała i mówią że spiszą raport ale samochody są już na pewno na statku do europy, a wiec nie ma nawet co szukać   ._________________
 Trawa jest zawsze bardziej zielona po drugiej stronie płotu
 Ego nihil timeo, quia hihil habeo

|  
			| 4 lis 2011, o 20:46 | 

|  
		|  |  
			| kaCZi SV Rider 
 Moto: GSXR k8
   |   Re: Mój moto jezdzi po Poznaniu bezemnieWażne, że moto jest, teraz doprowadzić do porządku (starając się żeby za remont zapłacił złodziej) i jeździć. Słyszałem od kumpla, że stojąc gdzieś na parkingu poszedł do wc do baru - wychodzi a tam jakiś narąbany facet siedzi na jego sprzęcie. Nie trudno się domyślić że chwilę później leżał razem z nim na glebie tzn. ten facet z motocyklem. Gość wezwał policję, ta przyjechała - raport, zdjęcia i całe bla bla. Za 2 dni puka do niego koleś do drzwi, że przeprasza i chciałby się dogadać. Pojechał razem z nim do salonu suzuki, wyliczyli mu koszt naprawy na niecałe 4000zł (o ile dobrze pamiętam, w tym czacha, stelaż, zadupek, lusterka, chłodnica, malowanie i coś tam jeszcze). Koleś się zgodził i dał mu kasę bo jak powiedział był pijany, zawsze chciał mieć motocykl, a jego żona o niczym nie wie i chciałby żeby tak pozostało. Wniosek: ? Nie taka polska straszna   _________________
 Moja czarna Perła -> GSX-R 750 K8

|  
			| 5 lis 2011, o 22:59 | 

|  
		|  |  
			| Kilerpl Klonowy orator 
   |   Re: Mój moto jezdzi po Poznaniu bezemnieTen gość musiał być bardzo ciężki że narobił 4 tys zł szkody po przewróceniu moto  _________________

|  
			| 5 lis 2011, o 23:37 | 

|  
		|  |  
			| plastic Mister SVforum 2014 
 Moto: VFR 800X Crossrunner
   |   Re: Mój moto jezdzi po Poznaniu bezemnie4 tys. zł. to nie 4 tys. $, a w salonie ceny kosmiczne, więc nietrudno tyle zliczyć po parkingówce  _________________
 Byle dalej, byle w przód, absolutnie, absolutnie. Fa fa fa fa fa fa fa fa fa ra fa fa. Fa fa fa fa fa fa fa fa fa ra fa fa....

Ostatnio edytowano 7 lis 2011, o 12:57 przez plastic, łącznie edytowano 2 razy 

|  
			| 5 lis 2011, o 23:52 | 

|  
		|  |  
			| Kilerpl Klonowy orator 
   |   Re: Mój moto jezdzi po Poznaniu bezemnieZdziwiło mnie bo jak mi się pierwsze sv przewróciło na betonie to tylko klamka sprzęgła i jeden kierunek były uszkodzone. Pewnie miałem szczęście że tylko tyle poszło.  Myślę że wraz z robocizną to co kosztuje w Polskim ASO 4 tys zł, tutaj kosztuje 4 tys $ (robocizna bardzo droga). Tak czy inaczej fajnie że są jeszcze ludzie którzy chcą pokrywać szkody które narobili   _________________

|  
			| 6 lis 2011, o 02:40 | 

|  
		|  |  
			| kaCZi SV Rider 
   |   Re: Mój moto jezdzi po Poznaniu bezemnieW salonie głupia spinka do zadupka kosztuje 8zł, podkreślam jedna sztuka. Więc nie chce wiedzieć ile kosztuje czacha np. Też chyba jest różnica jak moto przewróci się sam, a jak przewróci się ze 100kg balastem na grzbiecie. _________________

|  
			| 7 lis 2011, o 12:25 | 

|  
		|  |  
			| Kilerpl Klonowy orator 
   |   Re: Mój moto jezdzi po Poznaniu bezemnieNie wiem jak w moto ale w samochodzie jedna mała plastikowa spinka do zderzaka kosztuje 7$ czyli 20zł, a więc 8 zł nie tak źle   Myślę że wysokie ceny na takie małe rzeczy są narzucane od producenta, dlatego wszędzie są drogie, albo każde ASO zdziera bez różnicy jaki kraj   _________________

|  
			| 7 lis 2011, o 15:40 | 

|  
		|  |  
			| Notturno SV Mister Budda 
 Moto: VTR RIDER :D
   |   Re: Mój moto jezdzi po Poznaniu bezemnieWięcej w tym ceny producenta niż ASO, poza tym cenę narzuca program do zamawiania części  _________________
 Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
 Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

|  
			| 7 lis 2011, o 19:34 | 

|  
		|  |  
			| kaCZi SV Rider 
   |   Re: Mój moto jezdzi po Poznaniu bezemnieDobrze piszesz Notek      Biorąc pod uwagę, że Aso może dać 30% rabatu bez mrugnięcia okiem to nie sądzę, żeby to producent zarabiał więcej._________________

|  
			| 8 lis 2011, o 09:16 | 

|  
		|  |  
			| Yeby SV Rider 
 Moto: czerwona strzała
   |   Re: Mój moto jezdzi po Poznaniu bezemnieWiem, że to nie nic śmiesznego ale rozbawiła mnie nazwa tematu    Całe szczęście, że sprawca i motocykl się znalazł. Można domagać się odszkodowania za to że przez 4 miesiące nie miałem motocykla w domu, więc nie miałem jak jeździć do pracy, sklepu czy znajomych? Coś z tego tytułu przysługuje? Czacha 2500 zł (z kolorem takim jakim sobie życzysz)    osobiście pytałem    Stelaż 900 zł, a lampa 1500   A co do tych spinek to na takich pierdołach (drobnych rzeczach) jest zawsze największa przebitka. Jak Ci brakuje to mam chyba jeszcze kilka._________________
 Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko czasami ich wyprzedzić...

SV  650 S K5

|  
			| 9 lis 2011, o 21:33 | 

|  
		|  |  
			| lpmop SV Rider 
   |   Re: Mój moto jezdzi po Poznaniu bezemnieZ powództwa cywilnego można skarżyć i domagać się zadość uczynienia za zniszczenia. I potem ścigać kolesia aby oddał kasę przez parę(nascie) lat.  Również można wnioskować o status oskarżyciela posiłkowego.   I tak jak piszesz zadość uczynienie za straty moralne.  Ja właśnie się zastawiam czy warto skarżyć kasa utopiona będzie na parę lat._________________
 Suma ilorazu inteligencji ludzi na świecie jest stała tylko liczba bydła przybywa !#....
 sv 650 s 00r ->sv 650 n 99r

|  
			| 9 lis 2011, o 22:45 | 

|  
		|  |  
			| lasooch SV Rider 
 Moto: TT1050
   |   Re: Mój moto jezdzi po Poznaniu bezemnieOczywiście, że warto się domagać odszkodowania. Nawet jak nie dostaniesz zwrotu kasy od razu, to facet będzie miał zasądzoną kwotę i kiedyś tam pieniądze odzyskasz. A nikt nigdzie na żadnej lokacie nie da Ci takiego wysokiego procentu jak ustawowe odsetki    Idealna inwestycja kapitału    Więc niech złodziej zwleka ze spłatą jak najdłużej, Tobie to na rękę  _________________
 Triumph Tiger 1050 << bikepics

|  
			| 10 lis 2011, o 02:28 | 

|  
		|  |  
			| kaCZi SV Rider 
   |   Re: Mój moto jezdzi po Poznaniu bezemnieDzięki Yeby, zakupiłem sobie jakiś czas temu paczuszkę więc mam. Jak widać żeby uzbierać kilka tysi za naprawę nie trzeba wiele w ASO._________________

|  
			| 10 lis 2011, o 10:18 | 

|  
		|  |  

| Kto przegląda forum |  
		| Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość |  
	|  | Nie możesz rozpoczynać nowych wątków Nie możesz odpowiadać w wątkach