| Prawdopodobnie najlepsze na świecie forum Suzuki SV 650 / SV 1000 ;) 

|   | Strona 1 z 1 
 | [ Posty: 11 ] |  |  

| Autor | Wiadomość |  
			| TPS motocyklista 
 Moto: Abarth
   |   Zakończenie sezonu 2011Obiecałem sobie, że wykorzystam ostatnie chwile słońca i pobrykam trochę, zanim temperatury zejdą poniżej granic przyczepności w winkach. Miałem nadzieję, że nie spicnieję do tego stopnia, że mnie trzeba będzie łamać ;-) Założyłem termicznego X-bionica, skarpety do jazdy zimą, kominiarkę na zimę i skórę. I poszedłem poszaleć. Powiem, że jeździło się rewelacyjnie. Musiałem tylko trochę się rozgrzać, bo zesztywnienie ciała od bielizny i kombika wpływało na pracę kierownicą w winklach. Jednak jak jest zimno, to winklowanie przeciwskrętem nie jest takie hop siup.  I tak udało mi się zakończyć sezon motocyklowy, cało i zdrowo i z pięknymi wspomnieniami :-)   Zdjęcia z tamy na Jeziorsku Tom

|  
			| 18 paź 2011, o 23:03 | 

|  
		|  |  
			| szydello SV Rider 
 Moto: 636 '03
   |   Re: Zakończenie sezonu 2011Swoją ostatnią podróż wykonałem jakieś 2 tyg temu, jak było 15 stopni. Doświadczyłem uślizgu na zakręcie, powerslide i powiedziałem do widzenia do przyszłego sezonu  _________________
 była  n k4

|  
			| 19 paź 2011, o 20:39 | 

|  
		|  |  
			| Kilerpl Klonowy orator 
 Moto: nima :)
   |   Re: Zakończenie sezonu 2011Ja jeszcze sezonu nie zakończyłem tylko teraz strasznie wieje to trudniej moto jeździć   . Myślę że jeszcze trochę cieplejszej pogody się znajdzie przed zimą._________________
 Trawa jest zawsze bardziej zielona po drugiej stronie płotu
 Ego nihil timeo, quia hihil habeo

|  
			| 20 paź 2011, o 00:48 | 

|  
		|  |  
			| lukkas00 SV Rider 
   |   Re: Zakończenie sezonu 2011Jeszcze ciepło będzie spokojnie końcówka października jest nasza  _________________
 SV 650 S 2005 r

|  
			| 20 paź 2011, o 07:27 | 

|  
		|  |  
			| MarTusia SV Rider 
 Moto: GS500E 2000
   |   Re: Zakończenie sezonu 2011No ja mam nadzieję, że jeszcze uda mi się polatać choć troszkę... Plotę słyszałam, że jest jeszcze szansa na +15st. w tym roku   _________________
 motocyklistka jest szczęśliwa wtedy, gdy znajdzie coś, na czym nogami dosięga ziemi, a skrzydłami nieba

|  
			| 20 paź 2011, o 12:55 | 

|  
		|  |  
			| TPS motocyklista 
 Moto: Abarth
   |   Re: Zakończenie sezonu 2011Cytuję wypowiedź z innego forumI właśnie dlatego nie zgadzam się z lansowanym tu i ówdzie  hasłem "nie ma złej pogody - są tylko źle ubrani motocykliści" Jazda dla samej jazdy, 5 razy wolniej niż "normalnie" i z ciągłą świadomością że warunki są niesprzyjające, coś się może stać a ja muszę oprócz "normalnej" czujności na 120% (myślenie za innych) - pamiętać jeszcze o ograniczeniach fizycznych (przyczepność opon, szczególnie ważna w sportach) to dla mnie osobiście żadna frajda.
 Czym innym jest oczywiście teren/cross itp. - tu mogę zrozumieć że stytłanie się w przymarzającym błocku przy temp +3 może być dla kogoś przyjemne
  Ja też się boję, że przyczepność będzie wątpliwa. Co z tego, że jest sucho?   Tom

|  
			| 20 paź 2011, o 16:27 | 

|  
		|  |  
			| raptor SV Rider 
   |   Re: Zakończenie sezonu 2011Nikt nikogo nie przymusza do jazdy w zimę, lubisz lans w letnie miesiące to jeździsz i tyle, ja tam jak tydzień nie jeżdżę góra 2. To mnie ciąąągnie, tym bardziej że prawie codziennie widzę moto w garażu, a teraz wiem do czego są pokrowce na moto, żeby  gotowy do jazdy sprzęt nie drażnił właściciela     Przyczepność jest w miarę i zależy od rozgrzania opon i ich rocznika... , oczywiście mówimy o słonecznych dniach zimowych, bo tylko takie wybieram i 3 cyfrowy V to żaden problem, w winklach wolniej, co do ubrania, ...jak po pierwszym przelocie zmarzniesz to, w następnym będziesz potrafił się ubrać. Jedyny problem z bezpieczeństwem, to że kierowcy puszek odzwyczajają się od moto na drodze w okresie zimowym i wiosennym, ...ale ja im na to nie pozwolę     A kiedy na moto nie wieje?  _________________
 650S K6  > DL650 AK8

|  
			| 20 paź 2011, o 18:11 | 

|  
		|  |  
			| bartbielecki motocyklista 
 Moto: zajebane
   |   Re: Zakończenie sezonu 2011A ja jeszcze jeżdżę     ale muszę na stealtha sv ponarzekać bo strasznie paruje ... muszę z otwarta szybka jeździć i zimno mi w ryja    a to fotka z dzisiaj : ... jak do mnie przyjechała to miała 6666 

|  
			| 16 lis 2011, o 23:09 | 

|  
		|  |  
			| Kilerpl Klonowy orator 
   |   Re: Zakończenie sezonu 2011Ostatnia jazda tego roku     _________________

Ostatnio edytowano 20 lis 2011, o 15:49 przez Kilerpl, łącznie edytowano 1 raz 

|  
			| 19 lis 2011, o 22:17 | 

|  
		|  |  
			| Notturno SV Mister Budda 
 Moto: VTR RIDER :D
   |   Re: Zakończenie sezonu 2011Daleko dojechałeś widzę  _________________
 Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
 Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

|  
			| 20 lis 2011, o 11:47 | 

|  
		|  |  
			| Kilerpl Klonowy orator 
   |   Re: Zakończenie sezonu 2011Wersja pro na flickr właśnie mi się przeterminowała i nie pokazuje zdjęć   , później wrzucę na inny server  _________________

|  
			| 20 lis 2011, o 15:46 | 

|  
		|  |  

|   | Strona 1 z 1 
 | [ Posty: 11 ] |  |  

| Kto przegląda forum |  
		| Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 1 gość |  
	|  | Nie możesz rozpoczynać nowych wątków Nie możesz odpowiadać w wątkach