| Autor | Wiadomość | 

| fibat SV Rider 
 Moto: SV650N K6 sprzedany
   |   Re: Straż wiejska i fotkiAż mi się nie chce wierzyć w takie opowieści bo na miejscu policjanta nie liczyłbym na trafienie takiego naiwniaka. Przyjmując jednak, że Twój koleżka mówił prawdę to jest to przykład jak nieznajomość prawa szkodzi. Wartość takiego dowodu w sądzie jest równa 0. Jednak ja się zastanawiam, jak motocykl przelatuje koło fotoradaru pewnie przynajmniej te 80-100km/h, to jak mozna zdążyć zrobić mu zdjęcie    (biorąc pod uwagę, że trzeba ruszyć tyłek z samochodu, odpalić aparat...) Ku... jak po zdjęciu motocykla z przodu, można ustalić, że zdjęcie tyłu zrobione aparatem to jest jeden i ten sam motocykl    Sorki ale Twój koleżka został wydymany na kasę jak słuchacze Radia Maryja przy datkach na ratowanie Stoczni  _________________
 Przekaż 1% podatku na zakup mojego nowego sprzęta

"nie puszczone bąki unoszą się do głowy, stąd biorą się posrane pomysły"

| 

| 31 paź 2010, o 11:32 | 

| 

|  | 

| mr0zd SV Rider 
   |   Re: Straż wiejska i fotkiZawsze można przyjąć, że moto miało ładny przelot, z daleka na obrotach było je słychać, więc stróż prawa się przygotował. Co i tak jest cholernie naciągane  _________________

http://bikepics.com/members/mr0zd/03zx6r/ <-Zielony

| 

| 31 paź 2010, o 12:38 | 

| 

|  | 

| d4ce SV Rider 
   |   Re: Straż wiejska i fotkiMyk blacha nic więcej. _________________

without him 
 niebieska SV 650S '99

| 

| 31 paź 2010, o 23:16 | 

| 

|  | 

| lasooch SV Rider 
 Moto: TT1050
   |   Re: Straż wiejska i fotkiTo Ty nie wiesz jak ludzie potrafią się podkładać... Daleko nie szukając, mój kolega ze studiów. Jechał endurakiem przez miasto i skracając sobie drogę, przejechał kilka metrów po jakimś chodniku i trawniku. Z daleka widziała go policja, ale tak z kilkudziesięciu metrów, nie mieli szans spisać numerów czy chociażby rozpoznać marki i modelu motocykla. Pech chciał, że mój kolega zaparkował parę minut później na parkingu pod szpitalem i pod tym samym szpitalem zaparkował wyżej wymieniony radiowóz. Panowie policjanci skojarzyli zdarzenie z przed kilku minut i zaproponowali mojemu koledze mandat. A ten gamoń oczywiście przyznał się, przyjął, podpisał i grzecznie zapłacił na poczcie  _________________
 Triumph Tiger 1050 << bikepics

| 

| 31 paź 2010, o 23:18 | 

| 

|  | 

| d4ce SV Rider 
   |   Re: Straż wiejska i fotkiHehe to ładnie się na minę wrzucił. Ja prowadziłem kumplowi GSXF "jajko" na swoich papierach i desce. W miszewie przed Płockiem zatrzymała mnie drogówka przejrzeli kwitki od SVały. Pan milicjant mówi że chyba za mały ten silnik jak na taki duży motocykl (chyba nie widział dużych) i życzył szerokiej drogi i nara    Ale znam przypadki gdzie chłopacy pooddawali dowody rejestracyjne za zagłośne wydechy oczywiście na słuch policjanta lub na nie oddanej do użytku drodze odbierali recepty za przekroczoną prędkość._________________

without him 
 niebieska SV 650S '99

| 

| 31 paź 2010, o 23:35 | 

| 

|  | 

| Słoniu SV Rider 
 Moto: H2 / RSV4 Factory
   |   Re: Straż wiejska i fotkiTak jest, że jak policjant ma podejrzenie, że za głośny wydech to zabiera dowód i wysyła na badanie techniczne i nawet jak głośność będzie w normie to i tak w plecy jesteśmy bo badań za darmo nie robią...do tego trochę biegania za dowodem itp.  Mnie jak kiedyś policjant zatrzymał do rutynowej kontroli trzeźwości to pogadalim sobie trochę o mojej svle i on w pewnym momencie: "a ten wydech jakiś taki...hmm...pusty w środku" i obaj w tym samym czasie zaczęliśmy się śmiać     Bez lipy było   

| 

| 2 lis 2010, o 01:43 | 

| 

|  | 

| groneek SV Rider 
   |   Re: Straż wiejska i fotkiA ja jako, że moja praca opiera się na jeździe po całym kraju zaczynam rozdawać punkty po rodzinie. Ostatnio mam szczęście do zdjęć. Najgorsze to te pieprzone GMINNE    maszynka do robienia kasy nic więcej ale przynajmniej można nawet babcie podać, że kierowała (jeśli ma prawko) bo wysyłają tylko druczek do wypełnienia. Po "długim weekendzie" wyczekuję kilku pkt z głupiego trójnoga    cholera i to akurat jechałem autem rodziców bez CB    a te dupki z policji zamiast przy cmentarzach czy przejściach dla pieszych to ustawili obok remontowanego i zamkniętego CPNu tam gdzie nikt nie jedzie 50 km/h !! :[ także jak ktoś zbiera na rower punkty to mogę zaoferować w niedalekiej przyszłości  _________________
 Suzuki Sv 650s K3 Devil ;]

| 

| 2 lis 2010, o 08:47 | 

| 

|  | 

| d4ce SV Rider 
   |   Re: Straż wiejska i fotkiPolicjant musi ci udowodnić przewinienie na słuch to ci może bąka zmierzyć to tak samo jakby oceniał na oko prędkość._________________

without him 
 niebieska SV 650S '99

| 

| 2 lis 2010, o 11:59 | 

| 

|  | 

| fibat SV Rider 
 Moto: SV650N K6 sprzedany
   |   Re: Straż wiejska i fotkigroneek: na wszelki wypadek, to ja bym się nie chwalił rozdawaniem punktów po rodzinie i znajomych na forum    Art. 132 pkt.1 Policjant zatrzyma dowód rejestracyjny (pozwolenie czasowe) w razie: 1. stwierdzenia lub uzasadnionego przypuszczenia , że pojazd:  b) zagraża porządkowi ruchu, c) narusza wymagania ochrony środowiska Nieoryginalny wydech może dawać uzasadnione przypuszczenie, że motocykl narusza wymagania ochrony środowiska. Jak będzie bardzo chciał, to zatrzyma za pokwitowaniem  _________________
 Przekaż 1% podatku na zakup mojego nowego sprzęta

"nie puszczone bąki unoszą się do głowy, stąd biorą się posrane pomysły"

| 

| 2 lis 2010, o 20:31 | 

| 

|  | 

| d4ce SV Rider 
   |   Re: Straż wiejska i fotkiAle chyba nie bawią się w takie rzeczy bo ja przełożę komin i pojadę na badanie które przebiegnie pomyślnie i co wówczas odda hajs za przegląd?? _________________

without him 
 niebieska SV 650S '99

| 

| 3 lis 2010, o 17:39 | 

| 

|  | 

| soldyy motocyklista 
   |   Re: Straż wiejska i fotkiChyba żartujesz. Policjant ma przypuszczenie, że masz np. za głośny wydech. Zatrzymuje dowód i kieruje pojazd na badanie techniczne. Jak badanie przebiegnie pomyślnie to możesz odebrać dowód w Wydziale Komunikacji. I tyle. Dopóki nie dostarczysz badania technicznego z wynikiem "pozytywnym" nie możesz jeździć. A kasy oczywiście nie oddają. Pomijam już fakt, że to badanie kosztuje "aż" 20zł. _________________
 SV1000S K3
 Za motórem panny sznurem

| 

| 3 lis 2010, o 18:10 | 

| 

|  | 

| Słoniu SV Rider 
   |   Re: Straż wiejska i fotkiMyślałem, że koło 150zł jak za przegląd. Ale 20 zł to dwa kebaby w plecy   

| 

| 3 lis 2010, o 18:35 | 

| 

|  | 

| DANEK SV Rider 
 Moto: MT01
   |   Re: Straż wiejska i fotki150??  U mnie przegląd moto 64zyble     auto 99 zł    Ja te 20 zł przeliczyłbym na 1/3 tankowania do pełna  _________________

| 

| 3 lis 2010, o 19:05 | 

| 

|  | 

| koksik_sv650n SV Rider 
 Moto: zamiana na 750
   |   Re: Straż wiejska i fotkiA fotki z foto radaru czemu już nie dają? Dziś dostałem 300zł i foty mi nie dała bo powiedziała że nie może     płacić i nawet foty nie mieć?     nie mam prawa ?_________________
 na radyjku znany jako świr z czerwonej pandy...
  THUG LIFE 

| 

| 3 lis 2010, o 20:04 | 

| 

|  | 

| d4ce SV Rider 
   |   Re: Straż wiejska i fotkiTo ja mogę mieć przypuszczenia że piesek bierze na lewo i co też go zamkną do wyjaśnienia nie co absurd.U mnie na wsi jak ktoś dał se zabrać dowód za wydech to był pipa - mają mikrofony to mierzą jak za głośno zabierają jak OK całują cie w dupę. To tak jak z przyciemnianymi szybami - zabierali dowód jak zmierzył takim czujnikiem a nie na oko.

without him 
 niebieska SV 650S '99

| 

| 4 lis 2010, o 00:25 | 

| 

|  | 

| Słoniu SV Rider 
   |   Re: Straż wiejska i fotkiOkolice Warszawy, więc drogo    EDIT: No i nie badają mi głośności wydechu, mojego nielegalnego xenona, braku podświetlenia tablicy... tylko przejeżdżam przez wybieg i dowód podbity. Za co ja k....wa płacę?   

| 

| 5 lis 2010, o 22:48 | 

| 

|  | 

| DANEK SV Rider 
   |   Re: Straż wiejska i fotkiAle z tego co wiem to ceny są odgórne i jednakowe dla całego kraju??!!_________________

| 

| 6 lis 2010, o 01:04 | 

| 

|  | 

| Słoniu SV Rider 
   |   Re: Straż wiejska i fotkiNie są odgórne    Na przykład mój kumpel jeździ R1 na przegląd gdzieś koło Pułtuska bodajże bo taniej, no i dla niego to 15-20 min jazdy.

| 

| 6 lis 2010, o 01:25 | 

| 

|  | 

| DANEK SV Rider 
   |   Re: Straż wiejska i fotkiSprawdziłem i cenę ustala ministerstwo infrastruktury.http://opel24.com/moto24/429-przeglad-techniczny.html Popatrzyłem kilka cenników stacji z kraju i ceny są te same, znaczy że was kroją._________________

| 

| 6 lis 2010, o 01:53 | 

| 

|  | 

| Słoniu SV Rider 
   |   Re: Straż wiejska i fotkiPolmozbyt się ceni   

| 

| 6 lis 2010, o 02:04 | 

| 

|  |