Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest 20 lip 2024, o 07:57



Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
Czy jest jakiś zamiennik prędkościomierza do sv650 2020 rok? 
Autor Wiadomość
pieszy

Dołączył(a): 20 gru 2023, o 17:34
Posty: 7
Płeć: mężczyzna
Moto: Kielce
Post Czy jest jakiś zamiennik prędkościomierza do sv650 2020 rok?
Witam. Od paru dni jestem posiadaczem lekko rozbitej sv 650 z 2020. Na nieszczęście kupiłem ją z uszkodzonym wyświetlaczem ( rozlany pęknięte szkło w środku). Czy ktoś ma albo zna kogoś kto miałby taki licznik albo zamiennik. Może jakieś ogloszenie komuś wpadło w oko z takim licznikiem ? Bardzo proszę o pomoc . Wiem że będzie pasował licznik z gsx 750s pozdrawiam


20 gru 2023, o 17:56
Zobacz profil
SV Rider
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 lis 2010, o 17:51
Posty: 2789
Lokalizacja: SJ
Płeć: mężczyzna
Moto: Sv 650N k3/mts1200
Post Re: Czy jest jakiś zamiennik prędkościomierza do sv650 2020
Z litra chyba też pasuje. Choć widzę, że tanie nie są. Może ktoś ci go naprawi? Obudowy widziałem są do kupienia


20 gru 2023, o 22:13
Zobacz profil
pieszy

Dołączył(a): 20 gru 2023, o 17:34
Posty: 7
Płeć: mężczyzna
Moto: Kielce
Post Re: Czy jest jakiś zamiennik prędkościomierza do sv650 2020
No z litra wygląda tak samo myślę że też by pasował ale gdzieś wyczytałem że ma inną skalę obrotów niż 650 . Dociekliwy zauważy :) a gdzie widziałeś te liczniki ? Bo ja za pierona nie mogę znaleźć nic . Parę ogłoszeń archiwalnych.... A czas goni zostały mi 3 tyg na zarejestrowanie a bez licznika nie zrobię przeglądu ...


21 gru 2023, o 01:03
Zobacz profil
SV Rider
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 lis 2010, o 17:51
Posty: 2789
Lokalizacja: SJ
Płeć: mężczyzna
Moto: Sv 650N k3/mts1200
Post Re: Czy jest jakiś zamiennik prędkościomierza do sv650 2020
https://allegro.pl/oferta/suzuki-gsx-s- ... 4921352461

Może coś się uda

A po uszkodzonych motocyklach dzwoniłeś ? Może sam licznik ci sprzedadzą,


21 gru 2023, o 22:53
Zobacz profil
pieszy

Dołączył(a): 20 gru 2023, o 17:34
Posty: 7
Płeć: mężczyzna
Moto: Kielce
Post Re: Czy jest jakiś zamiennik prędkościomierza do sv650 2020
Dzięki wielkie za link ;) nie mogę tylko znaleźć na forum czy od gsx-s czy to 750/1000 będzie napewno pasował do SV 650 po 2016. Jeden kolega mówił że podejdzie tylko inne skalowanie obrotów (sv650 ma podobno 12 tys na gsx 750/1000 do 13 ). Jednak prawa zwrotu nie ma, i trochę droga rzecz żeby się przekonać o tym na własnej skórze . Może trafiliście albo wiecie na bank że podejdzie do mojej SV 650 z roku 2020?


25 gru 2023, o 21:11
Zobacz profil
pieszy

Dołączył(a): 20 gru 2023, o 17:34
Posty: 7
Płeć: mężczyzna
Moto: Kielce
Post Re: Czy jest jakiś zamiennik prędkościomierza do sv650 2020
Dzięki wielkie za link ;) nie mogę tylko znaleźć na forum czy od gsx-s czy to 750/1000 będzie napewno pasował do SV 650 po 2016. Jeden kolega mówił że podejdzie tylko inne skalowanie obrotów (sv650 ma podobno 12 tys na gsx 750/1000 do 13 ). Jednak prawa zwrotu nie ma, i trochę droga rzecz żeby się przekonać o tym na własnej skórze . Może trafiliście albo wiecie na bank że podejdzie do mojej SV 650 z roku 2020?


25 gru 2023, o 21:11
Zobacz profil
SV Rider
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 lis 2010, o 17:51
Posty: 2789
Lokalizacja: SJ
Płeć: mężczyzna
Moto: Sv 650N k3/mts1200
Post Re: Czy jest jakiś zamiennik prędkościomierza do sv650 2020
Panie, kilka lat temu to by ci jeszcze schemat ktoś wrzucił. Nowych SV jest jak na lekarstwo ( na nowe sprzęty się poprzesiadali) więc wątpię by ktoś ci się odezwał. Jedynie jak masz elektronikę całą to może obudowa z wyświetlaczem podejdzie jak trza a elektronik resztę ogarnie


25 gru 2023, o 21:33
Zobacz profil
pieszy

Dołączył(a): 20 gru 2023, o 17:34
Posty: 7
Płeć: mężczyzna
Moto: Kielce
Post Re: Czy jest jakiś zamiennik prędkościomierza do sv650 2020
Panowie odświeżę trochę temat . Więc udało mi się po trudach zakupić licznik od sv-ki z 2021 moja z 2020. Po podłączeniu jednak licznik nie pokazuje niektórych wartości . Mianowicie prędkość pokazuje i obroty . Nie pokazuje temp silnika zapiętego biegu i przebiegu oraz kompa pokładowego. Nie wiecie da się jakoś zakodować licznik ? Czyba że wyświetlacz przełożyć na moją starą płytkę ... Tylko tam niestety nie ma taśmy tylko połączenie z 40 drucików na malutki lut ... Raczej tego nie ogarnę . Macie kogoś w Krakowie lub okolicach co by to zrobił ?


10 sty 2024, o 22:20
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 8 ] 

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL